Νέα εποχή για τη λειτουργία των τυχερών παιχνιδιών στη Ν.Αφρική

H INTRALOT ΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ GIDANI (Pty) Ltd. ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΟΤΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ
Η INTRALOT ανακοινώνει ότι η εταιρία GIDANI (Pty) Ltd, μέτοχος της οποίας είναι η θυγατρική της, INTRALOT South Africa, αναδείχθηκε ο νέος κάτοχος της αποκλειστικής άδειας λειτουργίας και διαχείρισης της Εθνικής Λοταρίας της Νοτίου Αφρικής.
Η ανακοίνωση αυτή έγινε ύστερα από την 6μηνη διακοπή της λειτουργίας της Εθνικής Λοταρίας με εντολή του Υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας και τον ενδελεχή έλεγχο της μετοχικής σύνθεσης των διαγωνιζομένων, που είχαν συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την νέα άδεια λειτουργίας της Εθνικής Λοταρίας, όπως είχε αποφασιστεί από το αρμόδιο δικαστήριο στις 5 Μαρτίου 2007.
Υπενθυμίζεται ότι η ανάθεση έγινε ύστερα από τη συμμετοχή των εταιριών σε διεθνή διαγωνισμό. Παρά τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας της Λοταρίας, η GIDANI έχει διατηρήσει την ετοιμότητά της και θα αναλάβει δράση χωρίς καμία περαιτέρω χρονοτριβή.
Η διάρκεια της νέας άδειας είναι 7 χρόνια και 8 μήνες. Η GIDANI αναμένεται να αποδώσει πολύ καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα από αυτά που σημειώνονταν τα προηγούμενα χρόνια και έφταναν ετησίως τα 440 εκ. ευρώ περίπου, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία της, την πολύπλευρη τεχνογνωσία της, τις νέες εφαρμογές παιχνιδιών και τη δυνατότητά της για ταχεία επέκταση του τοπικού δικτύου πωλήσεων.
Η INTRALOT South Africa, η μετοχική πλειοψηφία της οποίας ανήκει στην INTRALOT, συμμετέχει σήμερα στην GIDANI με το μεγαλύτερο ποσοστό και θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στο σχήμα μετά την είσοδο σε αυτό της Κυβέρνησης. Η υπόλοιπη μετοχική σύνθεση αποτελείται από διάφορους τοπικούς φορείς, επενδυτικές εταιρίες, ΜΚΟ κ.α., σύμφωνα με τους κανονισμούς του Black Economic Empowerment που ισχύουν στη χώρα.
Η INTRALOT είναι ο κύριος προμηθευτής της υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς και των υποστηρικτικών υπηρεσιών που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση και τη λειτουργία του έργου. Συγκεκριμένα, η INTRALOT έχει προμηθεύσει, εγκαταστήσει και θα παρέχει υποστήριξη για το κεντρικό σύστημα διαχείρισης παιχνιδιών «LOTOS» καθώς και για πάνω από 7.500 τερματικά τύπου CORONIS με τα περιφερειακά τους – που μέσα στην πρώτη τριετία του έργου θα ανέλθουν σταδιακά σε περίπου 11.000 και θα εγκατασταθούν σε αντίστοιχο αριθμό σημείων πώλησης. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης τον αναγκαίο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τις υποδομές που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου.
Η INTRALOT επίσης συνέδραμε αποφασιστικά και θα συνεχίσει να συνδράμει την GIDANI στην εκπαίδευση των ιδιοκτητών των πρακτορείων της χώρας στη χρήση του νέου δικτύου,
στη λειτουργία των νέων τερματικών και του ανάλογου λογισμικού, αλλά και στις πρακτικές της βέλτιστης εξυπηρέτησης των πελατών και στην ασφάλεια των συναλλαγών. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν ήδη εκπαιδευτεί 27.000 άτομα από 100 εκπαιδευτές σε ειδικά σεμινάρια που έλαβαν χώρα σε 103 διαφορετικά σημεία εντός και εκτός καταστημάτων, σε όλη την επικράτεια.
Η GIDANI αναμένεται να δώσει μια νέα ώθηση και δυναμική στην τοπική αγορά τυχερών παιχνιδιών αλλά και στην ευρύτερη οικονομία της χώρας. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους :

• Η λειτουργία της Λοταρίας της Νοτίου Αφρικής θα εγκαινιαστεί με την πλήρη λειτουργία 7.626 σημείων πώλησης, ενώ ο σχεδιασμός αφορά στην επέκταση του δικτύου κατά 3.000 τουλάχιστον σημεία, μέσα στην πρώτη τριετία.

• Η Λοταρία θα δραστηριοποιηθεί μέσω των σημείων πώλησης σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, διαθέτοντας τουλάχιστον δύο σημεία πώλησης σε καθεμιά από αυτές.

• Το δίκτυο πώλησης τυχερών παιχνιδιών δεν αφορά αποκλειστικά τα κλασσικά πρακτορεία αλλά και παντοπωλεία, ταχυδρομεία, super markets, καφετέριες, fast food και καταστήματα γενικού εμπορίου.

• Η GIDANI θα βοηθήσει τους πράκτορες να αυξήσουν τα έσοδά τους, αυξάνοντας τις προμήθειες, αλλά και μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη που απαιτούνται για τη διαχείριση των τυχερών παιχνιδιών.

• Τα κεφάλαια που προορίζονται για κοινωφελείς σκοπούς θα αυξηθούν σημαντικά και θα ενισχυθούν περισσότεροι αποδέκτες.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRALOT, κος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος δήλωσε: «Η GIDANI δικαίως αναδείχθηκε εκ νέου ο αποκλειστικός διοργανωτής τυχερών παιχνιδιών της Νοτίου Αφρικής, καθώς διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία, τόσο σε τοπικό επίπεδο, μέσω των τοπικών συνεργατών της, όσο και διεθνώς, μέσω της INTRALOT. Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας με συνέπεια κι αποτελεσματικότητα με στόχο τη μέγιστη ωφέλεια της Λοταρίας της Νοτίου Αφρικής και την προσφορά νέων, συναρπαστικών εμπειριών ψυχαγωγίας στους κατοίκους της χώρας».